Jamajská strava, kuchyně a restaurace
Díky mnohonárodnostnímu vlivu je jamajská kuchyně pestrá a chutná. Z masa jsou nejčastější drůbež, ryby a plody moře. Nejrozšířenějším národním jídlem je kuře „jerk“, pečené ve speciální jamajské omáčce. Velmi oblíbené jsou zvláště pálivé omáčky všeho druhu. Jako dezert se obvykle servíruje tropické ovoce.
Mezi nejpopulárnější nápoje patří káva. Jamajka je hrdá na svou unikátní horskou chuť Blue Mountain, která je milovníky kávy oblíbená celosvětově a mimo ostrov je většinou velmi drahá. A když Karibik, tak samozřejmě rum. Jamajka je jedním z producentů těch nejkvalitnějších druhů. Rumy se dělí na hnědé a bílé, přičemž bílé jsou hojně používány také v lidové medicíně jako prostředek proti mnoha neduhům.
V turistických oblastech prosperuje množství restaurací a rychlého občerstvení všech kategorií, mezi nimiž lze nalézt také specializované etnické kuchyně.