Maledivskou kuchyni tvoří zejména čerstvé ryby z místních trhů. Připravují se na mnoho způsobů, nejčastěji se smaží, udí ale běžně i vaří, grilují a pečou.
Objevují se tu prvky indické kuchyně, kterou charakterizují pikantní a kořeněné pokrmy (nejvíce se používá kari). Kromě ryb si obyvatelé Malediv pochutnávají na kalamárech, krevetách a chobotnicích. Jako přílohu často volí rýži či chléb.
Tradiční maledivská jídla
Hedhikaa
Rozmanité mini cukrovinky a dortíky, podávané v čajovnách a restauracích, typické svou velmi sladkou a sytou chutí. Patří sem například pikantní rybí koláčky, kuličky z listového těsta plněné rybí náplní, sladký vaječný krém nebo kokosové mléko s růžovým pudinkem.
Roshi
Tradiční místní chléb, který se servíruje téměř ke každému hlavnímu jídlu.
Rybí polévka
Nazývá se garudia a lze ji považovat za maledivský národní pokrm.
Nápoje
Na Maledivách panují přísná protialkoholická opatření, která místním obyvatelům zakazují jakýkoliv styk s alkoholem. Z tohoto důvodu v hotelových barech a restauracích rozlévají alkoholické nápoje zaměstnanci z ciziny. Pití alkoholu mimo turistické resorty patří pro turisty k nelegálním činům.
Černý čaj
Nejoblíbenější nápoj Maledivanů, který se pije oslazený s plátkem citrónu. V některých čajovnách vám k němu nabídnou i sušené mléko k jeho zjemnění.
Rukuraa
Tento „maledivský kokosový burčák“ se pije velice vzácně a ani není příliš k dostání.