Typická jídla menorské kuchyně
Pokrmy jsou na Menorce velice podobné těm, které jsou typické pro ostrov Mallorca. Rozdíl je ale v přípravě. Kuchaři z Menorcy používají více smetany, másla a sýru a naopak méně olivového oleje. Základ jídelníčku tvoří ryby, zelenina a mořské plody jako sépie, chobotnice, mušle a humři.
Speciality a chuťovky z ostrova Menorka
- Conejo con Higos - králík s fíky
- Caldereta de langusta - langustová polévka, která patří mezi nejdražší jídla na ostrově
- Queso de Mahón - místní sýr
- Mahonnaise - tradiční majonéza vyráběná ze žloutku, olivového oleje, citrónové šťávy a koření
- Oliaigua - zeleninová polévka připravovaná z cibule, česneku, zelené papriky a hlavně z malých, chuťově výrazných rajčat
- Perdiz con col - koroptev se zelím
- Verdura rellenada - lilky, artyčoky, zelí, cibule, papriky a cukety plněné rybami, sardelkami, masem či jinou zeleninou, většinou zapékané v troubě
Čeho se napít na Malorce
Gin - vyrábí se destilací vinného alkoholu a vody, silně aromatickou chuť mu dodávají bobule jalovce dovezeného až z Pyrenejí.
Sangría - typický španělský nápoj, je to červené víno smíchané s pomerančovým džusem, ovocem a různými druhy destilátů.
Hierbas - vyzkoušejte likéry z různých druhů bylin a rostlin.