Stravování, kuchyně a restaurace Karibiku
V Karibiku převládá většinou vynikající kreolská kuchyně založená na rybách, mořských plodech a drůbeži, která se tu mísí s evropskými koloniálními vlivy. Nejčastějšími přílohami bývají brambory, kukuřičné placky či rýže, v zemích Commonwealthu jsou populární i klasické hranolky. Obvyklým desertem je pestrá škála tropického ovoce.
Samostatnou kapitolou je světoznámá mexická kuchyně se známými tortillas, buritos, nachos, chilli con carne a mnoha dalšími specifickými pokrmy. Ve všech turistických centrech Karibské oblasti narazíte na restaurace všech možných kategorií, ovšem místní speciality si nejlépe a nejlaciněji vychutnáte ve všudypřítomných pouličních stáncích rychlého občerstvení.
Nepijte vodu a pijte rum
Nejpopulárnějším alkoholickým nápojem je tu, jak jinak, rum. Zejména ten jamajský, kubánský a dominikánský patří k nejlepším na světě. Zakoupíte jej ve vynikající kvalitě za zlomek evropských cen. Po rumu následuje pivo poměrně kvalitních místních i světových značek. Z nealkoholických nápojů se hojně konzumují především rozličné ovocné šťávy a káva.