Stravování, kuchyně a restaurace v Tanzanii
Tanzanská kuchyně si udržuje mnohonárodnostní charakter. Převládají hovězí a skopová masa, časté jsou slepice a kuřata kořeněná kari, kardamomem nebo hřebíčkem. K tradičním přílohám patří rýže, brambory a hranolky či typická místní kukuřičná kaše ugali.
Zajímavé a chutné pokrmy naleznete především v podnicích pouličního občerstvení. Ochutnáte zde pestrou škálu pestře plněných vdolků, pirohů a taštiček, indické placky čapátí a oblíbené hranolky s vejci zvané chips mayaye. Populární je grilované kozí maso se zeleninou nyama choma, rýže ochucená na tisíc způsobů a mnoho jiných zajímavých dobrot.
Jaké pití a zákusky chutnají nejlépe
V pobřežních oblastech jsou na denním menu ryby, chobotnice a jiné plody moře. Jako dezert se servíruje tropické ovoce, nejčastěji ananas, mango, papája a pečené banány n´dizi no kastad. K oblíbeným nápojům se řadí především čerstvé ovocné šťávy z exotického ovoce, kořeněné čaje a místní pivo Safari Lager.