Stravování, kuchyně a restaurace na Zanzibaru
V zanzibarské kuchyni jsou patrné mnohonárodnostní vlivy, zejména arabské a indické. Z mas se nejčastěji připravuje hovězí a skopové, ojedinělá není ani drůbež. Z koření převládá kari, kardamon a hřebíček, jako přílohy se servírují brambory, tradiční rýže či hranolky, ale i charakteristická kukuřičná kaše ugali.
Ve všudypřítomném pouličním občerstvení si pochutnáte zejména na vdolcích a taštičkách plněných různými druhy masa nebo zeleninou. Oblíbené jsou hranolky s vejci zvané chips mayaye, indické placky čapátí i grilované kozí maso nyama choma a všelijak ochucovaná rýže. Nedílnou součástí stravy jsou samozřejmě ryby a plody moře.
Dezerty a nápoje na Zanzibaru
Po jídle se podává především tropické ovoce jako papája nebo mango, známým moučníkem jsou pečené banány n´dizi no kastad a ananas. Pijí se hlavně čerstvé ovocné šťávy a čaje ochucené kořením. Populární je i tanzanské pivo.