Na čem si pochutnáte na Kapverdách
Vyberte si hlavní chod kapverdského oběda
Jako předkrm si můžete dopřát polévku (canjas), vařenou v mnoha variantách (langustová, kuřecí apod.). Za typický národní pokrm je všeobecně považována cachupa. Je to zajímavě kořeněná směs fazolí, kukuřice, zelí, brambor a vepřového masa nebo ryb, připravovaná najednou v jednom hrnci.
Dalšími tradičními jídly jsou například smažené krokety z ryb a brambor croquetes de peixe či směs kořeněné klobásy, brambor a zeleniny feijoada. Zkuste ochutnat ještě:
- Mix darů moře prato de mariscos,
- slavnostní xerém z mleté kukuřice,
- tchassinu z kozího masa,
- rybí vývar caldo de peixe.
Alkohol na Kapverdských ostrovech
K populárním moučníkům patří kozí sýr politý medem a dochucený pyré z tropického ovoce či místní lahodný karamelový puding. Velké oblibě se těší banánové placky filhoses de banana a sladké brambory vařené ve vodě s pomerančovou kůrou.
Alkoholovému lístku vévodí pivo (Strela, Cleps, Sagres), víno, třtinová pálenka grogue a přehršle typických španělsko-portugalských míchaných koktejlů. Z nealkoholických nápojů jednoznačně vedou rozmanité džusy z tropického ovoce, nechybí ani čaj a káva.