Stravování, kuchyně a restaurace ve Vietnamu
Vietnamská kuchyně je velice vyhlášená svou chutí, svěžestí, pestrostí i originalitou. Jejím základem jsou rýže, sója, dary moře a rybí omáčka nuoc mam. K tradičním pokrmům se řadí rýžové nudle pho a jarní závitky, na druhé straně spektra jsou z pohledu Evropana různé speciality typu hadí krev, hmyz a zde velice populární psí maso. Zkrátka a jednoduše, co se hýbe, patří na talíř.
Širokou paletu nápojů tvoří různé čaje, káva a čerstvé ovocné šťávy. Z alkoholu se těší největší oblibě rýžové či takzvané hadí víno, rýžová pálenka a především pivo, které je celkem chutné a vybrat si můžete z mnoha značek.
Jídlo od stánkařů i v luxusních restaurantech
Stravovat se lze levně a prakticky nonstop na ulici u stánkařů a potulných prodejců i za větší peníze v drahých restauracích otevřených zhruba do 23 hodiny. Záleží na individuálních možnostech a chuti, ale vždy se vyplatí určitá míra obezřetnosti a zdravého rozumu při výběru. Žaludeční obtíže se totiž mohou objevit i po večeři v tom nejlepším podniku a naopak můžete dlouhodobě jíst na ulici bez sebemenších zdravotních problémů.