Marocká kuchařka a její největší lahůdky
Marocká kuchyně přináší vskutku rozmanité gastronomické zážitky. Mísí se v ní tradiční berberské vlivy s arabským kořením a francouzskou kulinářskou vyspělostí. Její základ tvoří obiloviny, rýže a zelenina, kombinované zejména se skopovým a drůbežím masem.
Národní pokrmy Maroka
Minimálně jedno ze dvou národních marockých jídel velmi dobře znáte a nejspíše už jste ho i jedli. Seznamte se s kuskusem a s tajinem.
- Kuskus: krupice kořeněná šafránem, smíchaná se zeleninou a většinou skopovým masem.
- Tajine (tažín): skvěle dochucená směs rýže, zeleniny a rozmanitého masa, připravovaná v jediném velkém hrnci.
K dalším vynikajícím a pro Evropana exotickým specialitám patří například bastila (v těstě zapékané maso s vajíčkem, houbami a hrozinkami), m´hencha (zeleninový závitek plněný mandlemi), poulet (grilované kuře nadívané olivami, kuskusem a rozinkami) či harira (hustá polévka z luštěnin, rýže a masa).